Federació Espectre Autista - Asperger de Catalunya

Serveis -> Formació de voluntaris

L’alt increment d’inscripcions a les diverses activitats que es porten a terme dins les Associacions membres (Esplai, Centre de Trobada, Assessorament a Pares...) ens ha obligat a buscar voluntaris (estudiants de psicologia).

• Captació de voluntaris

Aquest procés consta de tres objectius fonamentals:
Informar als voluntaris vers l’organització, programes, activitats i tasques a desenvolupar. Conèixer l’Organització les activitats, motivacions i interessos del voluntari.
Decidir conjunta i de manera consensuada la seva incorporació a la tasca més adequada per al voluntari.

• Formació del voluntari

Es imprescindible la formació de voluntaris per poder atendre i ajudar als afectats. Cadascuna de les Associacions te un Gabinet de Psiquiatres, Psicòlegs i Psicopedagogs que formaran als Voluntaris.
La formació tindrà una durada de 30 hores aproximadament tractant continguts específics vers la Síndrome d’Asperger, es lliurarà bibliografia i certificat d’assistència al curs (formació específica vers la Síndrome d’Asperger).
Un cop acabada la formació els voluntaris estaran capacitats per participar en qualsevol activitat i servei.

• Actuació dels voluntaris

Volem formar un grup de voluntaris estable i fix , tots ells seran coordinats permanentment pels coordinadors del Programa (Terapeutes de cadascuna de les Associacions ) Els grups de voluntaris estarà format per tants participants com grups de nens i adolescents es requereixin per a la realització de l’activitat . Cada grup de voluntaris s’encarregarà sempre del mateix grup d’afectats per tal fomentar la relació d’amistat, de confiança, i seguretat en el grup. Dins de cada grup de voluntaris s’escollirà un coordinador, i aquest serà supervisat pels terapeutes de les diferents Associacions.

• Funcions dels coordinadors

Coneixement de l'ACTIVITAT.
Tenir sempre llistat al dia de telèfons dels familiars dels afectats per a la tranquil·litat dels pares.
El coordinador complimentarà una fitxa pel seguiment dels assistents (Acceptació d’activitats ,comportaments relacions d’amistat ,relacions de dependencia , grau d’autonomia, grau de participació... Les Associacions posaran a disposició del coordinador i la resta de voluntaris tot el necessari pel desenvolupament de les activitats.

Activitats
<< Novembre 2018 >>
dl dm dc dj dv ds dg
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sense activitats.